29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Pomazánka z červené čočky s vejcem

Název Množství a jednotka
červená čočka 160 g
vejce 2 ks
červená cibule 1 ks
krůtí šunka 60 g
kyselé okurky 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka (zalijeme jen tak, aby byla ponořená a necháme vyvařit téměř všechnu vodu) a rozmixujeme. Vajíčka uvaříme natvrdo. Všechny přísady nakrájíme najemno, přidáme do rozmixované čočky, přidáme 2 lžíce hořčice, 2 utřené stroužky česneku, bílý jogurt, osolíme, opepříme a vše promícháme. Mažeme na jakékoliv pečivo.


 


RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...